Cea mai mare parte din populatia feminina a Indoneziei este mutilata avand clitorisul extirpat chirurgical.

Cu toate ca Indonezia este una dintre tarile islamice considerate moderne, cu o democratie stabila si o economie in expansiune, asa-numita circumcizie feminina care dateaza de mii de ani este foarte larg raspandita.

Un sondaj recent arata ca peste 86% dintre femei nu au clitoris iar 90% din populatie isi doreste continurea practicii desi guvernul a incercat sa descurajeze astfel de interventii chirurgicale printr-o lege care insa nu a fost respectata, scrie jurnalul.ro.

Exista fundatii religioase care ofera 80 mii de rupii (aproximativ 7,5 euro) familiilor care isi aduc fetele sa fie supuse unor astfel de practici in luna nasterii Profetului Mahomed. Clitorisul este taiat cu diverse instrumente: foarfece, cu cutter-ul, cu lama de ras sau chiar cu o bucata de bambus. In prezent, practica a fost, din nou, legiferata, dandu-se instructiuni medicilor, astfel incat mutilarea sa fie rezonabila.

Circumcizia potenteaza emotiile, fetele circumcise isi controleaza mai bine poftele sexuale. In plus, ne ajuta sa urinam mai usor si se reduce mirosul neplacut, sustine Hdjella, o profesoara de 57 de ani, care supervizeaza circumcizii in Bandung, al treilea oras al Indoneziei.

In tari din Africa si Orientul Mijlociu circumcizia feminina este chiar mai radicala, taindu-se si labiile, iar aria genitala de deasupra vulvei fiind cusuta.

La nivel mondial, se estimeaza ca 130 de milioane de femei sunt victime ale circumciziei.

Tari unde majoritatea femeilor au trecut prin aceasta procedura
Egipt - 97%
Eritrea - 90%
Guinea - 98.6%
Mali 93.7%
Somalia 90–98%


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.