Hostess Brands, unul dintre cei mai vechi producatori americani de brutarie si dulciuri, a anuntat ca-si inchide operatiunile.

Compania a anuntat vineri ca va concedia angajatii si va continua livrarile cu minimul de personal necesar pana la epuizarea stocurilor, apoi se va concentra pe vanzarea tuturor activelor. Hostess Brands era producatorul unor dulciuri clasice precum prajituricile "Twinkies", "Ho Hos" si "Ding Dongs".

In urma anuntului facut in weekend, americanii au inceput sa cumpere cantitati mari de prajituri Twinkies si alte snack-uri produse de Hostess Brands, unii in scopul revanzarii, cu un profit substantial, scrie MEDIAFAX.

Vineri si sambata, oportunistii au inceput sa puna la vanzare pe eBay si Craigslist produsele cumparate, la preturi de sute si chiar mii de dolari. Marja de profit este destul de mare, avand in vedere ca o cutie cu 10 Twinkies costa circa 5 dolari.

Chiar daca Hostess Brands se inchide, este inca posibil ca Twinkies, Ding Dongs si Ho Hos sa revina pe piata, scrie New York Times. Compania intentioneaza sa vanda brandurile si alte active la licitatie.

Nu toti cei care vand online produse ale Hostess Brands cer, insa, preturi foarte mari. Unii dintre acestia au preturi mai normale, de 5-20 de dolari, in timp ce altii sunt dispusi sa faca schimb.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.