Un experiment derulat la Universitatea Bonn demonstreaza ca dozele marite de oxitocina anuleaza atractia simtita de barbati pentru alte femei.

Oxitocina se mai numeste si "hormonul increderii". Este hormonul care genereaza senzatia de intimitate si confort intr-o relatie. Partenerii unui cuplu ajung sa-si impartaseasca dureri si bucurii datorita oxitocinei, scire io9.com.

Cercetatorii de la Universitatea din Bonn au derulat un experiment care sa verifice daca acest hormon are vreo influenta asupra probabilitatii ca barbatul sa insele in relatie.

Mai multi barbati heterosexuali (singuri si intr-o relatie) au primit doze de oxitocina sub forma de spray nazal. Acesti barbati au fost pusi sa evalueze distanta dintre ei si o femeie foarte atragatoare: cat de mult se poate apropia femeia pana cand barbatii sa inceapa sa se simta jenati.

Cercetatorii se asteptau ca barbatii carora li s-a adminitrat oxitocina sa aiba mai multa incredere in femeie, fiind vorba de "hormonul increderii". S-a intamplat chiar opusul.

Barbatii cu mai multa oxitocina in corp s-au plasat mai departe fata de femeia atragatoare, decat cei intr-o relatie dar care primisera spray-ul "placebo".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.