Desi produsul se gaseste in majoritatea supermarketurilor, somonul de crescatorie este unul dintre cele mai toxice alimente din lume.

Unul dintre marii producatori ai acestui tip de peste, AquaBounty, spune ca somonul modificat genetic consuma cu 10% mai putina manacare decat somonul traditional, creste de doua ori mai repede si este “sigur si sustenabil”.

Acest somon este somonul feminin steril din Atlantic cu o gena de crestere de la somonul Chinook si o gena de la merluciu care mentine hormonul de crestere activ.

„Somonul modificat genetic vrea sa suplineasca “neajunsurile” unui peste care mananca mai mult si are nevoie de mai multa energie pentru a produce o cantitate mai mare de proteine. Asa ca, in loc sa se creasca pesti precum heringul, specii mai mici care nu sunt carnivore, se incearca schimbarea naturii somonului”, a delcarat Barton Seaver, scriitor si bucatar, potrivit financiarul.ro.

Seaver a spus ca ar prefera sa serveasca produse congelate din Alaska in restaurantele sale decat sa aleaga somonul modificat genetic.

80% din tot ce se pescuieste in Alaska este somon roz insa acesta ajunge in conserve, mancare pentru pisici, combustibili si biocombustibili desi gustul sau este mult mai bun.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.