Cine nu a auzit de tiranozau triceratops si pterodactil? Dar dinozaurul care le-a luat-o inainte verisorilor sai a primit un nume mai putin impozant.

Prima denumire acordata vreodata unei fosile de dinozaur este "Scrotum Humanum". Reptila norocoasa este un dinozaur carnivor cu o greutate de aproximativ o tona, care alerga pe doua picioare asemanator T-Rexului.

Denumirea i-a fost acordata de Richard Brookes in anul 1763. Primul care a studiat fosila respectiva a fost insa Richard Plot care a presupus in mod corect ca este prea mare pentru a apartine vreunei specii de animal contamperan, scrie io9.com. Dar "conceptul" de dinozaur avea sa fie descoperit ceva mai tarziu, in secolul XIX.

Inapoi in secolul XVIII, Richard Brookes avea sa includa fosila in colectia sa de Istorie Naturala de la Muzeul din Oxfordshire. Acesta credea ca osul apartinea de fapt unei specii de om urias din vremuri biblice.

In cele din urma, "Scrotum Humanum" avea sa primeasca un nume ceva mai demn: Megalosaurus. Acesta a fost de altfel primul dinozaur denumit oficial in 1824, de catre William Buckland.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.