O familie de ferigi a primit numele cantaretei Lady Gaga, in urma unei initiative lansate de Kathleen Pryer, o profesoara de biologie la Universitatea Duke din Statele Unite.

Kathleen Pryer a studiat multi ani o anumita familie de plante si a publicat descoperirile sale despre aceste ferigi, care includ doua varietati noi, in revista Systematic Botany.

Profesoara americana considera ca aceste ferigi personifica cel mai bine extravaganta cantaretei Lady Gaga.

"Am studiat un grup de ferigi, denumite cheilanthoidae, din care exista 500 sau 600 de specii, iar multe dintre ele tind sa fie mai bine adaptate la viata din desert, ceea ce este un aspect neobisnuit pentru ferigi", a spus Pryer.

"Am decis ca noile specii sa se numeasca «ferigile Gaga» pentru a celebra diversitatea", a adaugat ea.

Cantareata Lady Gaga, care a concertat la Bucuresti in august, a devenit celebra gratie unor piese precum "Bad Romance" si "Poker Face", dar si cu ajutorul unui marketing agresiv si al provocarilor - in special vestimentare. In mai putin de trei ani de cariera, Lady Gaga a castigat numeroase premii, printre care cinci Grammy (din 12 nominalizari), a stabilit doua recorduri mondiale si a inregistrat vanzari de peste 23 de milioane de exemplare din albume si 64 de milioane din single-uri, scrie MEDIAFAX.

Billboard a numit-o "artistul anului" 2010 si "cel mai bine vandut artist al anului 2010". Lady Gaga a ocupat locul 73 pe lista celor mai influenti oameni ai decadei 2000, a fost inclusa in Topul 100 al celor mai influenti oameni din lume intocmit anual de revista Times, iar Forbes a introdus-o pe lista celor mai puternice celebritati de pe glob. Tot editorii revistei Forbes au pozitionat-o pe locul 7 pe lista lor anuala a celor mai influente femei din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.