O companie din Anglia a dezvoltat o tehnologie prin intermediul careia se poate crea carburant sintetic cu ajutorul electricitatii si aerului.
Thenologia denumita “Carburanti din aer” implica amestecarea hidroxidului de sodiu cu dioxidul de carbon si electrolizarea carbonatului de sodiu rezultat prin obtinerea dioxidului de carbon pur. Hidrogenul este apoi produs prin electrolizarea vaporilor de apa obtinuti cu ajutorul unui dezumificator.

Dioxidul de carbon si hidrogenul sunt folosite pentru a obtine metanolul care este procesat dand astfel nastere combustibilului. Acest tip de combustibil poate fi folosit in orice tip de rezervor.


Valoarea acestui proiect se ridica la 1,1 milioane de lire sterline. Proiectul, care a luat nastere in urma cu doi ani, este finantat de un grup de filantropi care nu au dorit sa-si faca identitatile cunoscute., potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.