Dracula avea dreptate pana la urma. Sangele este cheia tineretii vesnice.

Saul Villeda, de la Universitatea Stanford, a condus mai multe experimente usor morbide, in urma carora s-a dovedit ca sangele unui corp mai tanar imbunatateste activitatea creierului unei persoane batrane, scrie medicaldaily.com.

Cercetatorii au introdus in sistemul unor soareci de laboratori de 18 luni sange de soricei nou-nascuti. Dupa cateva zile, cercetatorii au analizat creierele soarecilor batani si au descoperit ca numarul de celule stem a crescut. In plus, creierele prezentau cu 20% mai multe conexiuni neurale, ceea ce reprezinta o descoperire uluitoare.

Un alt studiu mai recent i-a puis pe soareci "revitalizati" la treaba intr-un labirint. Acestia s-au descurcat aproape la fel d ebine ca soriceii tineri sa iasa din labirint, in vreme ce soarecii de 18 luni care nu primisera sange tanar nu s-au descurcat mai deloc si au facut multe greseli.

Cercetatorii cred ca aceste rezultate sunt revelatoare pentru viitoare tratamente ale declinului cognitiv si ale bolii Alzheimer la oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.