O echipa de cercetatori de la Universitatea din Aalto (Finlanda) a descoperit ca emotiile puternice declanseaza o sincronizare a activitatii cerebrale intre indivizi.

Acest lucru a fost observat plecand de la o serie de experiente complexe bazate pe analiza activitatii cerebrale la un grup de voluntari carora oamenii se stiinta le-au observat reactiile in timp ce urmareau filme cu conotatie neutra, placute sau neplacute.

'Emotiile puternice duc cu adevarat la sincronizarea activitatii cerebrale la diferiti indivizi', arata cercetatorii. Se poate raspunde ca este logic ca zonele cerebrale ale unora si altora sa reactioneze in acelasi timp la aceiasi stimuli, fara ca acest lucru sa fie legat de vreo coordonare inconstienta. Numai ca experientele pun in evidenta faptul ca 'expresiile emotionale - zambetul, de exemplu - actioneaza ca un declansator, determinand o reactie emotionala identica la cel care observa', scrie realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.