Castrarea poate insemna o prelungire de doua decenii a duratei de viata a barbatilor.

Potrivit unei cercetari care a analizat vietile eunucilor care traiau in Coreea in urma cu sute de ani, castrarea are anumite beneficii, scrie medicaldaily.com.

Poate sa prelungeasca viata barbatilor cu pana la 20 de ani. Cercetatorii care s-au ocupat de Dinastia Chosun au descoperit ca eunucii din acea perioada (secolele XIV - XX) traiau 70 de ani, in medie cu 14 - 19 ani mai mult decat barbatii cu acelasi statut socio-economic si cu organele genitale intacte.

Mai mult, unii eunuci ajungeau sa traiasca peste 100 de ani. In cadrul dinastiei Chosun (care a condus pana in 1910), eunucii aveau voie sa traiasca la curte si sa se casatoreasca.

Alte studii a demonstrat ca femeile traiesc mai mult decat barbatii, iar singura explicatie pare sa fie ca testosteronul slabeste imunitatea organismului. Cercetatorii au demonstrat pana acum ca in cazul mamiferelor, castrarea poate sa duca la o prelungire a duratei de viata, dar studiile cu privire la oameni nu au avut niciodata rezultate concluzive. Pana acum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.