O noua tehnica de monitorizare a permis cercetatorilor sa urmareasca deplasarea a mii de spermatozoizi pentru prima data.

Spermatozoizii sunt foarte greu de studiat datorita marimii reduse si vitezei, insa cercetatorii insista pentru ca "spermatoizoizii sunt cele mai importante micoorganisme din natura".

Pentru a le studia miscarea, cercetatorii au plasat aproximativ 1.500 de spermatozoizi pe un senzor de silicon, asemanator cu cele gasite in telefoane si camere digitale.

Apoi celulele au fost bombardate cu lumini LED de culoare rosie si albastra. Spermatozoizii au avut doua umbre, a caror miscare a fost inregistrata, relateaza medicaldaily.com.

Pe baza acestor inregistrari s-a realizat un model holografic al traiectoriei spermatozoizilor. Nu toti se deplaseaza la fel. Unii spermatozoizi fiind hiperactivi inoata foarte "bruscat", dar majoritatea se deplaseaza spiralat dupa cum arata materialul video.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.