Concluzia specialistilor este ca sucul de rosii accelereaza semnificativ eliminarea alcoolului de catre ficat.
Potrivit celor mai recente cercetari ale lor, in cadrul unui experiment s-a masurat evolutia alcoolemiei in cadrul unui grup de voluntari carora li s-a dat sa bea 50 cl de apa plata si 10 cl de shocu (o bautura alcoolica locala cu un continut de alcool de 25%).
Dupa cateva zile ai au primit aceeasi cantitate de shochu alaturi de 50 cl de suc de rosii. In cazul sucului de rosii, alcoolemia a scazut mult mai mult dupa o ora, iar alcoolul din organism a disparut de tot dupa patru ore. In cazul apei au fost nevoie de cinci ore pentru ca alcoolul sa dispara in totalitate din organism.
Viteza de eliminare a alcoolului de catre ficat este in principiu constanta si proprie fiecarui individ (reperul este de 0,15 g pe litru de sange si pe ora), potrivit jurnalul.ro.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
She's Next: femeile adună mai ușor oameni. Cum se aplică asta în antreprenoriat?
Sursa: start-up.ro
-
Secretele vedetelor de la Hollywood pentru un machiaj impecabil. Tehnici și...
Sursa: garbo.ro
-
UniCredit vede oportunități de consolidare în România
Sursa: futurebanking.ro
-
Cora devine Carrefour: până la începutul lunii mai toate hipermarketurile vor...
Sursa: retail.ro
-
Ce relație au, de fapt, Andreea Esca și Andreea Berecleanu? Mulți cred că...
Sursa: kudika.ro
-
PSD și PNL pe drumuri separate la Capitală: Firea și Burduja sunt reactivați...
Sursa: wall-street.ro