Un grup de cercetatori francezi studiaza de cativa ani efectele consumului de fructe si legume asupra metabolismului alcoolului.

Concluzia specialistilor este ca sucul de rosii accelereaza semnificativ eliminarea alcoolului de catre ficat.

Potrivit celor mai recente cercetari ale lor, in cadrul unui experiment s-a masurat evolutia alcoolemiei in cadrul unui grup de voluntari carora li s-a dat sa bea 50 cl de apa plata si 10 cl de shocu (o bautura alcoolica locala cu un continut de alcool de 25%).

Dupa cateva zile ai au primit aceeasi cantitate de shochu alaturi de 50 cl de suc de rosii. In cazul sucului de rosii, alcoolemia a scazut mult mai mult dupa o ora, iar alcoolul din organism a disparut de tot dupa patru ore. In cazul apei au fost nevoie de cinci ore pentru ca alcoolul sa dispara in totalitate din organism.

Viteza de eliminare a alcoolului de catre ficat este in principiu constanta si proprie fiecarui individ (reperul este de 0,15 g pe litru de sange si pe ora), potrivit jurnalul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.