Brazilia se poate mandri cu cativa candidati politici exceptionali: un Batmeni, doi James Bonds si un Wolverine.

Din fericire pentru toata planeta, aceste personaje cunoscute nu candideaza toate in acelasi loc. Brazilia are un sistem democratic vibrant si excentric, foarte liberal din punctul de vedere al campaniilor care pot fi organizate, scrie New York Times.

Pe listele de candidati pentru alegerile locale din octombrie se afla anul acesta cinci persoane care candideaza cu numele de Batman pentru pozitii in consilii municipale. In Espirito Santo State, Macgaiver (o varianta usor modificata a numelui MacGyver) vrea sa fie primar.

Sa nu uitam bineinteles de Geraldo Wolverine, chemat in buletin Geraldo Custodio. Geraldo vrea sa obtina un loc in Consiliul orasului Piracicaba, iar el a adoptat identitatea mutantului faimos pentru a atrage voturile electoratului. Platforma sa este foarte simpla: "Votati-l pe tipul care are gheare".

"Este vorba de o strategie de marketing, un program politic, pentru ca daca mi-as spune Geraldo Custodio, nimeni nu m-ar recunoaste", a explicat supereroul amator.

Candidatii la alegerile lcoale din Brazilia nu se limtieaza insa la personaje fictive: Ladi Gaga (sic) candideaza in Santo Andrei de exemplu, iar anul acesta s-au inscris alti 16 candidati cu numele Obama.

Exista insa anumite limite la aceasta nebunie nominala: legea stipuleaza ca numele alese trebuie sa corespunda poreclelor candidatilor, sau cel putin unei titulaturi stabilite deja in viata de zi cu zi.

Asta nu-i opreste pe anumiti candidati sa se promoveze ca Jimmi Carter Santarém Barroso (statul Amazonian) sau John Kennedy Abreu Sousa (Maranhão).

Ce supereroi sau personaje celebre ati vrea sa vedeti pe lista candidatilor la alegerile parlamentare din Romania de pe 9 decembrie?

Citeste si:
Iohannis în Brazilia, mesaj de susținere pentru Ucraina: „Oricât ar...
Iohannis în Brazilia, mesaj...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.