Simbolul "@" este sinonim cu tot ce inseamna comunicarea pe Internet, prin asocierea cu conturile de mail si, mai nou, conturile de Twitter.

Originea simbolului Arond este incarcata de mister. Una dintre teorii ii indica pe calugarii medievali drept parintii simbolului care au convertit cuvantul latin "ad" (catre) intr-un simbol. Este la fel de posibil sa fi fost creat de francezii care au vrut sa prescurteze cuvantul "at" ("la"), scrie smithsonian.org.

Prima aparitie oficiala a simbolului a avut loc in 1536, intr-o scrisoare a unui negustor florentin, Francesco Lapi. De fapt, negustorii foloseau simbolul pentru a denota sensul "la pretul de". De exemplu "doua kilograme @ un dolar".

Totusi, arond nu a fost inclus in gama de litere a stramosului tastaturilor de astazi, masinile de scris. Obscuritatea moderna a "cozii de maimuta" a luat sfarsit in 1971. Informaticianul Ray Tomlinson avea o problema: cum sa adreseze un mesaj creat pe un calculator si trimis la alt calculator in conditiile in care cele doua masini nu erau legate direct.

Adresa calculatorului trebuia sa contina un nume individual si numele calculatorului care ar putea servi mai multi utilizatori. Simbolul care facea legatura intre aceste doua instante nu putea fi folosit deja la scara larga de alte programe, altfel se creau confuzii pentru calculatoare.

"Cautam un simbol care sa nu fie folosit. Si nu existau optiuni - semn de exclamatie sau virgula de exemplu. M-am gandit sa folosesc semnul pentru egal dar nu avea sens". In cele din urma, Tomlinson a ales semnul arond deoarece "nu voia sa ajunga sa foloseasca simbolul pentru "cent".

Astfel, dupa ce fusese abandonata de negustorii moderni, "coada de maimuta" a revenit pentru a fi iubita de toti internautii.

Cum se zice simbolului "@" in alte limbi

  • Suedia - "ureche de elefant";
  • Franta "Petit escargot" (melcusor);
  • Finlanda "coada de pisica";
  • Germania "klammeraffe" (maimuta-paianjen);
  • Ungaria "viermisor"
Citeste si:
Descoperă Belgia prin orașele sale medievale. Informații și detalii...
Descoperă Belgia prin orașele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.