Un medic britanic, Hutan Ashrafian, sustine ca moartea lui Tutankhamon ar fi fost provocata de o dereglare hormonala cauzata de o epilepsie de lob temporal.

Aceast dereglare a dus la cresterea soldurilor si a sanilor regelui egiptean.

Potrivit medicului, predecesorii sai s-au lovit de aceleasi probleme.

Smenkhkare, un alt faraon egiptean despre care se crede ca ar fi fost unchiul sau fratele mai mare al lui Tutankhamon, este reprezentat in picturi cu sani si solduri precum cele de femei. Si aceasta ar fi murit tanar, ceea ce il face pe doctor sa creada dereglarea ar fi fost mostenita.

Lobul temporal este conectat la parti ale creierului implicate in eliberarea de hormoni responsabili pentru dezvoltarea sexuala, ceea ce explica dezvoltarea sanilor, sustine medicul. Examinarea corpului mumificat al lui Tutankhamon a dezvaluit ca avea un picior fracturat care ar fi putut fi rezultatul unei crize epileptice.

Un istoric de la Universitatea din Michigan este de parere ca aceasta teorie este imposibil de demonstrat pentru ca nu exista niciun test pentru epilepsie.

"E o ipoteza foarte interesanta, dar nu exista nicio dovada certa", a spus Markel, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.