Un studiu al Universitatii York din Canada releva ca barbatii moderni au ajuns in stadiul in care prefera sa aleaga o femeie inteligenta in dauna uneia atragatoare.

Totusi, conform jurnalul.ro, femeile au inceput sa isi aleaga partenerii in functie de aspectul fizic din ce in ce mai des.

Studiul a fost efectuat pe un esantion 12.000 de persoane din 30 de tari. Cercetatorii sustin ca aceste inclinatii sunt prezente, in special, in Marea Britanie si in tarile scandinave.

"Am descoperit ca in societati precum Marea Britanie, dar mai ales in tarile scandinave, barbatii pun mai mult pret pe inteligenta potentialelor partenere, decat pe calitatile traditionale - un corp voluptuos sau talentul in bucatarie. Pe de alta parte, femeile prefera barbatii bogati, care le pot intretine pe ele si copiii lor, insa, in tarile in care exista egalitate economica intre sexe, averea barbatilor conteaza mai putin, accentul fiind pus pe trasaturile lor fizice, atunci cand este luat in calcul un partener”, a declarat coordonatorul studiului, doctorul Marcel Zentner.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.