Oamenii de stiinta rusi si sud-coreeni au descoperit in Siberia nuclee de celule de mamut “vizibil vii”, care ar putea permite clonarea acestui erbivor.

Bucati de tesut de mamut in care celulele si-au conservat nucleul vizibil viu, potrivit lui Serghei Fedorov, de la Universitatea federala rusa din nord-estul Republicii Sakha care au facut parte din aceasta echipa.

"Daca aceste rezultate se confirma la laboratorul din Seul, aceste nuclee de celule somatice care contin genomul complet al individului vor permite clonarea mamutului, asa cum prevede acordul nostru cu (Fundatia sud-coreana pentru cercetari in biotehnologie ) Sooam", a explicat Fedorov.

Bucatile de tesut - oase, par si substante grase - au fost gasite la o adancime de 100 de metri in permafrostul siberian, la peste 2.000 kilometri nord-est de Iakutsk, "vor fi expediate la Sooam in luna octombrie, imediat ce vom primi permisiunea de a le scoate din Rusia", a mai spus cercetatorul, potrivit HotNews.

Un acord intre Sooam si Universitatea federala rusa prevede cercetari comune in vederea clonarii mamutului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.