Profitand de interesul manifestat de populatie pentru exorcizare, preotii catolici din Polonia s-au asociat cu o editura locala pentru a lansa o revista lunara consacrata exclusiv "alungarii demonilor". 

Potrivit romanialibera.ro. primul numar al revistei Egzorcysta a fost publicat in 15.000 de exemplare la un pret de 2,34 euro fiecare.

"Cresterea numarului de exorcisti in Polonia, care a crescut de la patru la peste 120 in 15 ani, este elocventa", a declarat parintele exorcist Aleksander Posaki.

Din punctul sau de vedere, cresterea numarului de cazuri de posedari in Polonia a fost cauzata de schimbarea comunismului ateu cu capitalismul de piata in 1989.

"Aceasta crestere a fost cauzata, indirect, de schimbarea sistemului: capitalismul creeaza mai multe oportunitati pentru a face afaceri in domeniul ocultismului. Prezicerea viitorului a devenit o categorie cautata de fisc", a mai adaugat Posaki.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.