Studiul publicat in jurnalul "Neurology" a beneficiat de implicarea a peste 240 de australieni cu varste intre 60 si 64 de ani.
Rezultatele au aratat ca in patru ani se poate pierde pana la 10% din masa cerebrala, in cazul celor care au un nivel inalt de zahar in sange si totusi se incadreaza in limitele normale.
Reducerea masei cerebrale afecteaza mai ales hipoocampus-ul si amygdala, zone folosite pentru memorie si cognitie.
"Rezultatele arata ca zaharul afecteaza sanatatea mentala, chiar si in cazul celor care nu sufera de diabet", adeclarat Nicolas Cherbuin, directorul studiului, citat de Daily Mail.
Citeste si Studiu: Consumul excesiv de dulciuri ne prosteste
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Secretele vedetelor de la Hollywood pentru un machiaj impecabil. Tehnici și...
Sursa: garbo.ro
-
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt...
Sursa: retail.ro
-
Cum se poate evita insolvența. Expertul care s-a ocupat de cazul Blue Air:...
Sursa: wall-street.ro
-
Afirmații delirante din partea unui preot: femeile agresate se*ual trebuie să...
Sursa: kudika.ro
-
UniCredit vede oportunități de consolidare în România
Sursa: futurebanking.ro