Cercetatorii de la Unviersitatea Goldsmith au cercetat intensitatea legaturii empatice dintre caini si oameni si au fost surprinsi de ce au gasit.

Doctoii Deborah Custance si Jennifer Mayer au condus un experiment sa testeze daca patrupedele inteleg si raspund starilor emotionale ale stapanilor, scrie dailymail.co.uk.

18 caini au fost plasati alaturi de persoane diferite (stapanii cainilor si straini) care plangeau, fredonau sau purtau o conversatie normala. Majoritatea cateilor au vrut sa ajute persoana care plangea (prin apropiere si contact fizic) si au ignorat discutia normala sau fredonatul.

"Fredonatul a fost introdus caun element de noutate, care sa impulsioneze curiozitate animalului. Insa plansul este cel care a generat reactia cea mai puternica, indiferent daca era vorba despre stapanul animalului sau o persoana straina", au explicat cercetatorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.