Un grup de cercetatori de la Centrul National pentru Cercetare Stiintifica din Franta au reusit sa selecteze o proteina mutanta din virusul HIV care, combinata cu un medicament anticancer, ajuta la cresterea eficientei tratamentului.

Potrivit descopera.ro, gratie aceste descoperiri, medicii ar putea folosi doar 0,0033% din doza obisnuita pentru a trata diverse boli letale.

Cercetatorii sustin ca rezultatul studiului are potentialul de a initia crearea unor aplicatii terapeutice pe termen lung, cu scopul de a lupta impotriva cancerului si a altor patogeni.

Virusul HIV utilizeaza material celular uman pentru a se multiplica prin inserarea materialului sau genetic in genomul celulei gazda.

Specialistii au studiat mutatiile proteinelor cauzate de virusul imunoeficientei umane si au incercat sa utilizeze strategia multiplicarii in scopuri terapeutice.

In urma studiului, oamenii de stiinta au identificat o proteina care induce distrugerea celulelor canceroase.

Datorita acestei descoperiri, pacientii ar avea nevoie de doar 0,0033% din doza obisnuita de medicamente, fapt care ar reduce toxicitatea tratamentelor si sansele de aparitie a efectelor secundare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.