Dupa ce a suferit doua operatii pe creier, o femeie se afla in pericol de a muri, dar nu din cauza interventiilor chirurgicale, ci din pricina unor hoti. Britanica Rita Carlisle i-a implorat pe hotii care au jefuit-o intr-un supermarket sa-i inapoieze telecomanda unui dispozitiv electronic implantat in creier, care ii controleaza tremuratul generalizat. De mai mult de o saptamana femeia nu a mai dormit si sufera de dureri puternice de cap.

Rita Carlisle risca sa moara de oboseala: femeia nu-si mai poate "opri" creierul pentru a se putea odihni. in urma cu doua saptamani ea a suferit doua interventii chirurgicale, doctorii introducandu-i in creier un implant care ii controleaza tremurul produs de boala Parkinson. Acest lucru e posibil doar daca creierul sau este tinut intr-o stare permanenta de trezie si nu poate fi "oprit" decat cu ajutorul unei telecomenzi. Astfel, daca dispozitivul functioneaza, bolnavul nu se poate se poate relaxa si nu poate dormi. Medicii din Marea Britanie se chinuiesc de mai mult de o saptamana sa gaseasca o noua telecomanda si sa opreasca functionarea dispozitivului. in toata tara nu exista decat 44 de astfel de neurostimulatoare.

Rita Carlisle tocmai fusese externata pe 23 decembrie si plecase la cumparaturi avand in geanta telecomanda care controleaza functionarea neurostimulatorului. in timp ce se uita la rafturi, hotii i-au furat geanta. "Acesti oameni fara inima care mi-au furat acest dispozitiv mi-au distrus sarbatorile de Craciun si anul nou. Nu pot face nimic cu acea telecomanda, nici macar nu o pot vinde. Nu imi doresc decat sa mi-o aduca inapoi. in geanta se aflau 600 de lire sterline. Cred ca s-au distrat destul de sarbatori cu banii mei. As face orice sa recapat acea telecomanda!", a spus femeia cu ochii in lacrimi. Politia din comitatul Hampshire a facut si ea apel la raufacatori sa predea aparatul. "Acest dispozitiv nu e de folos nimanui si e posibil ca hotii sa-l fi aruncat deja. Facem apel la cei care l-au furat sa ne spuna unde este", a declarat un purtator de cuvand al politiei.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.