Ramasitele pamentesti ale regelui Richard al III-lea al Angliei s-ar putea afla sub o parcare din Leicester.

Arheologii britanici vor folosi un radar special pentru a detecta locul in care trebuie sa sape pentru a gasi ramasittele regelui pentru a le inhuma in catedrala din Leicester.

Richard al III-lea a fost rege al Angliei din 1483 pana in 1485, anul mortii sale. El s-a stins in batalia de la Bosworth si a fost ultimul suveran al Angliei mort pe campul de lupta. Unii sustin chiar ca ar fi fost aruncat in raul Soar, istoricii au dovezi ca ramasitele sale pamanteste ar fi fost inhumate la Manastirea franciscana din Leicester, scrie jurnalul.

Ceea ce trebuie sa facem acum este sa identificam in ce parte a lacasului de cult sau din proximitatea acestuia a fost ingropat trupul regelui. Avem sanse sa-i gasim mormantul in zona, folosindu-ne de descoperirile anterioarte si de datele pe care le avem despre pozitia fostei manastiri”, a declarat arheologul Richard Buckley de la Universitatea din Leicester.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.