Un studiu recent efectuat de cercetatorii de la Universitatea din South Florida confirma ca gena fericirii exista insa aceasta se manifesta doar in cazul femeilor.

Gena numita MAOA (monoaminoxidaza) influenteaa nivelul substantelor bune eliberate de creier.

In cadrul unui experiment, 350 de barbati si femei au fost intrebati cat sunt de fericiti iar apoi li s-a prelevat o proba de saliva pentru testarea AND-ului. MAOA se gaseste in doua variante (mai slaba si mai puternica) iar femeile cu o gena mai puternica s-au declarat mai fericite fata de celelalte. Conform testului 17% dintre femeile chestionate au ambele tipuri de monoaminoxidaza, 59% au doar unul dintre cele doua tipuri, in timp ce uneia din patru femei ii lipseste acesta gena.

Barbatii care au luat parte la studiu si aveau prezenta gena in organism nu s-au declarat a fi mai fericiti decat barbatii nu o aveau.

Dr. Henian Chen, autorul studiul, sustine ca efectele monoaminooxidazei ar putea fi anulate de testosteron. „Persoanele de sex masculin sunt mai fericite inainte de adolescenta, atunci cand nivelul testosteronului este mai scazut”, a explicat specialistul, potrivit dailymail.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.