Oricat de neobisnuit ar parea, cercetatorii neo-zeelandezi au descoperit ca limba engleza se trage de undeva din Turcia antica. 

Conform dailymail.co.uk, oamenii de stiinta au depistat originile limbilor indo-europene in Anatolia, o regiune antica ce acum face parte din Turcia.

Familia limbilor indo-europene este compusa din peste 400 de limbi, printre care engleza, germana, franceza, spaniola, rusa, poloneza, persana sau greaca antica.

Pentru a descoperi originea limbilor indo-europene, echipa de cercetatori a studiat o serie de cuvinte inrudite. Pentru a-si argumenta descoperirea, acestia au oferit drept exemplu cuvantul "mother", care este echivalent cu "mutter" in germnana si "madre" in spaniola.

Bazandu-se pe aceasta asemanare, cercetatorii au studiat evolutia de-a lungul timpului a sute de cuvinte. Rezultatul a fost surprinzator, originea limbilor indo-europene fiind gasita in Turcia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.