Presedintele american Barack Obama le-a cerut pe un ton glumet cercetatorilor de la NASA sa il tina la curent cu evolutia misiunii si sa il informeze imediat daca vor descoperi urme de viata pe planeta rosie.

"Daca intrati vreodata in contact cu martienii, va rog sa ma informati imediat", a glumit Obama, cu ocazia unei conferinte telefonice cu savantii de la Jet Propulsion Laboratory al NASA. In acel moment, presedintele american se afla la bordul avionul prezidential Air Force One.

"Am multe alte lucruri «pe foc» in acest moment, dar cred ca acesta ar avea prioritate. Chiar daca va fi vorba doar despre microbi, va fi foarte interesant", a continuat presedintele american.

Curiosity, care a ajuns cu bine pe Marte saptamana trecuta, dupa o coborare de mare risc, se afla in cautarea unor eventuale urme de viata pe cea mai apropiata planeta de Terra. Roverul american strange, totodata, informatii in vederea unei viitoare misiuni spatiale pe planeta rosie, care va avea echipaj uman la bord, scrie MEDIAFAX.

Curiosity va amenaja si un laborator stiintific la jumatatea drumului sau spre Muntele Sharp, un masiv martian inalt de 5.500 de metri din interiorul craterului Gale, alcatuit din straturi de sedimente ce ar putea avea o vechime de pana la un miliard de ani.

Obama considera ca, gratie devotamentului cercetatorilor de la NASA, robotul Curiosity "a captat atentia a milioane de oameni din lumea intreaga".

"Voi reprezentanti mandria NASA. Sunteti un exemplu al know-how-ului si al ingeniozitatii americane, iar aceasta este cu adevarat o realizare extraordinara", a declarat presedintele american, care a promis apoi ca va continua sa investeasca in stiinta si in tehnologie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.