Cercetatorii din Hong Kong au descoperit ca este mai probabil sa visezi erotic daca dormi pe burta.

Studiul care a oferit aceste rezultate controversate a corelat date de la 670 de studenti care au completat chestionare in legatura cu visele lor, relateaza medicaldaily.com.

De asemenea, participanti erau rugati sa explice in ce pozitie dorm de obicei. Persoanele care au ales pozitia pe burta, au invocat senzatii de "excitare" si "persecutie" cand dorm mai des decat restul. Cele mai frecvente visuri erotice ale lor implicau si o tematica sado-masochista.

Sefa de proiect pentru acest studiu, Calvin Kai-Ching Yu de la Universitatea Shue Yan din Hong Kong, a explicat ca persoanele care dorm pe burta sunt predispusi la viser erotice deoarece nu se alimenteaza la fel de bine cu oxigen precum cei care dorm in alte pozitii.

Prin urmare, creierul gaseste alte moduri de a interpreta aceasta foarte usoara asfixiere in vise, conferindu-i aspecte erotice de cele mai multe ori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.