Catalonia a anuntat ca va cere pana la 3 euro pe zi pentru utilizarea cantinelor.

In tentativa disperata de a-si reduce deficitele, multe regiuni din Spania (Madrid, Valencia, Catalonia) iau in calcul taxarea elevilor care vin cu mancare la scoala. Acest lucru a provocat furia parintilor.

Taxa ar putea fi perceputa la intrarea in scoli pentru elevii care vin cu pachet de acasa pentru a li se da voie sa intre in salile de masa.

"Se va permite centrelor scolare sa dea unda verde intrarii caserolelor in scoala. Pana in prezent acest lucru nu era permis, decat in cazuri exceptionale" precum alergiile alimentare, explica Ignacio Gago Fornells, purtator de cuvant al ministerului Educatiei din regiunea Madrid.

De la instalarea crizei, din ce in ce mai multi parinti economisesc bani si prefera sa-si trimita copiii cu pachetele la scoala. Aproximativ 60% din ce 324.000 de elevi din cele 791 de scoli publice din regiunea Madrid au luat masa la cantina in anul scolar 2011-2012, scrie HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.