Autoritatile nu au explicat cum a putut functiona aceasta secta timp de zece ani, fara a atrage niciodata atentia politiei.

O secta islamica formata din 60 de persoane, dintre care 15 copii, a fost descoperita de politie intr-un buncar subteran din Tatarstan, o republica din Rusia centrala de traditie musulmana.

Adeptii sectei traiau de peste zece ani in buncarul construit de liderul spiritual Faizrakhman Satarov, in varsta de 85 de ani. Casa transformata in moschee clandestina in Kazan, capitala Tatarstanului, era cosntruita ca un labirint si avea incaperi mici de 2X3 metri, fara aerisire. Membrii sectei nu aveau voie sa paraseasca refugiul.

Copiii au fost descoperiti saptamana trecuta de politie, in cadrul unei anchete legate de uciderea recenta a clericului musulman de cel mai inalt rang din Tatarstan, un atac atribuit de oficiali gruparilor islamiste radicale, potrivit HotNews.

Satarov, un fost imam de rang inalt din provincia vecina Bashkortostan, si-a declarat locuinta drept stat islamic independent. El le-a ordonat celor 60 de fideli sa traiasca in celule pe care si le sapau singuri sub cladirea de trei etaje strajuita de un mic minaret.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.