Aproximativ 346 de milioane de persoane sufera de aceasta boala pe plan mondial, numarul deceselor cauzate de boala urmand sa se dubleze in perioada 2005-2030, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Conform unui studiu efectuat pentru monitorizarea efectelor pe care stilul de viata le are asupra santatii, s-a ajuns la concluzia ca ridicarea de greutati, daca este practicata cu regularitate, are capacitatea de a reduce cu pana la 34% riscul de declansare a celui mai frecvent tip de diabet la barbati.

32 de mii de barbati au participat la experiment, pe parcursul caruia 2,278 dintre ei au dezvoltat diabet de tipul 2. Potrivit studilor, exercitiile de aerobic, mersul in ritm alert sau joggingul pot conduce la beneficii si mai mari insa antrenamentele in care se practica ridicarea greutatilor ot reprezenta o alternativa pentru axercitiile de aerobic ca masura de prevenire a declansarii diabetului.

Combinarea de aerobic cu ridicarea de greutati duc la beneficii pentru sanatate si mai mari.

Participantii la studiu au fost impartiti in trei categorii, in functie de durata antrenamentului saptamanal (1 - 59 minute, 60 - 149 minute si peste 150 de minute). Astfel, ridicarea de greutati reduce riscul de diabet cu 12%, 25%, respectiv 34%, in cele trei categorii mentionate, in comparatie cu persoanele care nu practica niciun fel de antrenament.

Cei mai activi dintre barbatii monitorizati, care faceau cel putin 150 de minute de aerobic si antrenamente de cel putin 150 de minute de ridicari de greutati in fiecare saptamana, au beneficiat de o reducere a riscului de diabet cu 66%, scrie mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.