Robotul Curiosity a transmis savantilor de la NASA cateva imagini spectaculoase care descriu coborarea roverului pe planeta rosie si peisajul inconjurator, la mai putin de 24 ore dupa sosirea istorica pe Marte.

Una dintre coordonatoarele misiunii Mars Science Laboratory (MSL) din cadrul JPL a monitorizat indeaproape activitatea robotului.

Roverul Curiosity este capabil sa comunice cu Terra cu ajutorul a doua antene dar si prin intermediul unor relee si sondaje spatiale aflate pe orbita planetei rosii.

Una dintre fotografiile de pe Marte infatiseaza o imagine panoramica a Muntelui Sharp, in fata caruia a coborat Curiosity.

Fotografia arata o suprafata vasta, plana, acoperita de pietre, din care se ridica masivul de culoare alba Sharp, un munte inalt de peste 5.000 de metri, pe care Curiosity urmeaza sa urce peste un an, pentru a analiza compozitia rocilor - unele dintre ele au o varsta de circa un miliard de ani.

Cercetatoarea Joy Crisp considera ca este putin prea devreme pentru a sti daca acea culoare alba a Muntelui Sharp se datoreaza zapezii, pentru ca acea fotografie este realizata in alb negru, iar acest detaliu ar putea altera culorile reale, scrie romanialibera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.