Cercetatorii de la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh sunt de parere ca oamenii pot pierde repede in greutate daca se confrunta cu problemele crizei.

Timp de opt luni expertii au supravegheat comportamentul a 57 de voluntari, barbati si femei, cu varste intre 26 si 58 de ani si cu o situatie financiara mai mult decat multumitoare.

In cadrul experimentului s-a constatat ca aproape toate femeile au pierdut considerabil in greutate de teama de a ramane falite. In randul barbatilor a fost observata o tendinta similara numai in cazul a 12% dintre subiecti.

Pana de curand se credea ca in timpul recesiunii economice oamenii se ingrasa pentru ca se hranesc cu alimente mai ieftine, bogate in calorii si grasimi.

Datele arata ca din 2007 pana in 2012, numarul persoanleor care au slabit a crescut. Cercetatorii cred ca acest lucru se datoreaza probabl unei bune receptii a mesajelor cu privire la imprtanta unei hrane sanatoase, potrivit evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.