Un studiu realizat la Universitatea din California arata ca cei care consuma zahar in exces ar putea avea probleme cu memoria.

In urma unor teste pe soareci, americanii au obtinut rezultate uimitoare. Soarecii au fost invattai sa parcurga un labirint iar dupa sase saptamani, cercetatorii au vrut sa vada daca isi mai amintesc traseul. Doar cei care mancasera produse cu zahar au avut probleme de orientare.

"Alimentatia, in general, influenteaza dezvoltarea neurologica, incepand cu copiii care au nevoie de o alimentatie completa, bogata in vitamine, pentru a nu le fi afectata capacitatea de gandire", explica medicul nutritionist Eduard Adamescu, specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, potrivit evz.

Specialistii recomanda sa evitam pe cat posibil o alimentele bogate in lipide si glucide care pot grabi degenerarea creierului. Alimentele bogate in omega-3, precum pestele sau nucile, ne ajuta sa ne pastram cat mai mult timp capacitatile cognitive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.