Oficialii thailandezi vor sa implementeze un program de educatie alimentara, prin intermediul caruia sa-i invete pe localnici si pe calugari ce este sanatos si ce nu.

In urma unui studiu recent care a scos la iveala faptul ca aproape jumatate dintre calugarii budusti sunt obezi iar 40% sufera de diabet sau hipertensiune arteriala, oficialii din Thailanda au hotarat sa implementeze un program de educatie alimentara pentru a veni in ajutorul lor.

De vina pentru pentru stilul de viata nesanatos sunt chiar enoriasii care le ofera daruri alimentare, in special dulciuri. Conform ritualului, totul incepe in zori cand calugarii ies pe strazi cu farfuriile in mana si se roaga pentru a primi mancare ca sa poata supravietui iar localnicii le aduc mancare gatita si ducliuri.

In urma studiului realizat pe 246 de calugari, adepti ai miscarilor Dhammayuttika Nikaya si Mahayana, din 11 provincii din Thailanda, reiese ca 45% sufera de obezitate morbida sau cronica, iar 40% sunt afectati de boli precum hipertensiune si diabet
, potrivit dailymail.

Potrivit credintei budiste, oferirea de alimente stabileste o legatura spirituala intre comunitate si calugari, dar este posibil ca starea de sanatate sa nu le permita sa mai atinga Nirvana, mai noteaza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.