China va lansa in 2013 cea de-a treia sa sonda lunara, o misiune care va include plasarea pe Luna a unui modul spatial care sa efectueze analize stiintifice, potrivit presei chineze oficiale.

Misiunea Chang'e-3, care va avea loc in a doua jumatate a anului 2013, se inscrie in ambitiosul program spatial pe etape al Chinei, care are ca obiectiv final trimiterea unui om pe Luna, in jurul anului 2020.

Precedentele doua misiuni lunare chineze, Chang'e-1 (octombrie 2007) si Chang'e-2 (octombrie 2010), au permis, dupa plasarea acestor sonde pe orbita, efectuarea de observatii detaliate privind Luna.

Misiunea Chang'e-3, daca se va desfasura conform programului, va permite Chinei sa efectueze prima plasare pe Luna a unui modul de cercetare din istoria programului spatial chinez. O misiune ulterioara prevede intoarcerea unei sonde lunare pe Terra, potrivit agentiei China Noua, scrie MEDIAFAX.

China se lupta sa se afirme ca membru marcant al exclusivistului grup al marilor puteri spatiale (Rusia si SUA), in principal in domeniul misiunilor cu echipaj uman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.