Viata pe planeta noastra ar putea sa dispara peste mai putin de 100 de ani, avertizeaza cercetatorii americani.

Anthony Barnosky si de la Universitatea Berkeley, California si echipa lui de cercetatori sustin ca in anul 2100 ecosistemele de pe Terra vor atinge “punctul critic”, iar formele de viata vor disparea deoarece activitatea umana provoaca modificari radicale in ecosistemele planetei.

“Planeta noastra a trecut de la epoca glaciara la cea actuala, interglaciara, in doar cateva mii de ani. E ca si cum un bebelus s-ar transforma in adult in doar un an. Iar ritmul accelereaza”, explica Anne Moers, de la Universitatea Simon Fraser din Vancouver:

ONU avertizeaza: Starea mediului inconjurator se degradeaza in ritm alert!

Anne precizeaza ca, potrivit unui studiu recent, publicat si in revista Nature, intre 12% si 39% din suprafata Terrei va deveni nelocuibila, pentru ca organismul nu se va putea adapta la noile conditii de clima.

"Odata ce va fi atins punctul critic, nu mai este cale de intoarcere. Din pacate, oamenii de stiinta nu pot defini acest punct critic decat in momentul in care acesta va fi atins", recunoaste Anne Moers, citata de stirileprotv.ro.

Citeste si: Planeta Pamant in rol principal: Sapte documentare ecologiste


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.