Producatorii si comerciantii de bauturi carbogazoase de tip cola vor sa creeze o noua formula mai sanatoasa si sa scape de critici.

Companiile Pepsi si Coca Cola au investit milioane de dolari in cercetare pentru a gasi un suc de tip cola care sa nu prezinte gust ciudat, sa nu aiba calorii si sa nu foloseasca indulcitori artificiali.

Sponsorizarea Jocurilor Olimpice de catre compania Coca-Cola a atras multe critici, tocmai din cauza faptului ca este vorba de o bautura nesanatoasa. Descoperirea unei retete noi si "nevinovate" va fi un adevarat obstacol. Siropul de glucoza care da gustul inconfundabil al bauturilor de tip cola este in acelasi timp unul dintre cele mai daunatoare ingrediente.

Si indulcitorii artificiali gen aspartam sunt acuzati ca ar provoca aparitia cancerului.

Cu toate acestea, specialistii cred ca in maxim 10 ani, piata bauturilor carbogazoase se va schimba radical, pentru ca pana atunci Pepsi, Coca-Cola si restul producatorilor vor gasi reteta de care au nevoie pentru a scapa de critici, scrie medicaldaily.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.