Rugaciunile zilnice pot reduce riscul de imbolnavire de Alzheimer cu pana la 50%, potrivit unui studiu israeliano-american publicat recent.

Institutul national american pentru cercetari in domeniul sanatatii a constatat ca, la femeile care se roaga periodic, scade cu 50% riscul a se imbolnavi de Alzheimer.

Studiul a fost menit sa identifice factorii de risc pentru aparitia Alzheimer si a analizat mai multi factori, inclusiv viata religioasa. Participantii la studiu apartineau religiei islamice. 90% dintre barbatii care au participat la studiu se rugau zilnic. In randul femeilor, 60% se rugau de cinci ori pe zi, conform traditiei, iar 40% nu se rugau zilnic.

Cum sa previi boala Alzheimer

De aceea cercetatorii au putut corela informatiile pentru a observa ca in randul femeilor, rugaciunile zilnice scad riscul aparitiei bolii Alzheimer, scrie haaretz.com.

Studiul nu a explicat foarte clar legatura dintre memorie si rugaciune, dar cercetatorii au incercat sa ofere o explicatie.

''Rugaciunea este un obicei in care se investeste gandire si activitatea intelectuala implicata in aceasta ar putea reprezenta o masura de protectie fata de maladie'', a spus profesorul Rivka Inzelberg, cercetator de la Universitatea din Tel Aviv.

Citeste si: Slabeste cu ajutorul lui Dumnezeu: "Dieta Creatorului"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.