Culoarea parului poate indica cum va evolua sanatatea ta, pe masura ce imbatranesti, arata un studiu al cercetatorilor spanioli.

Cercetatorii de la Museo Nacional de Ciencias Naturales au descoperit ca porcii mistreti cu blana rosie imbatranesc mai repede si se imbolnavesc mai usor decat cei cu blana gri sau intunecata la culoare.

Aceasta stare a sanatatii precara se datoreaza faptului ca celulele acumuleaza mai multe toxine de-a lungul timpului. Culoarea pielii si a parului este redata de substantele din familia melaninei. Cercetatorii spanioli au analizat doua astfel de substante: eumelanina si pheomelanina.

Eumelanina produce culorile intunecate la persoanele satene si brunete, iar pheomelanina este responsabila pentru nunatele de roscat.

Atributul nefast al pheomelaninei este ca ea foloseste un compus chimic numit GSH pentru a produce culoarea rosie. GSH este un anti-oxidant intracelular foarte puternic, adica neutralizeaza reactia oxidarii care produce radicali liberi si dauneaza structurii celulelor.

Datorita carentei de GSH, ceretatorii cred ca roscatii sunt mai expusi problemelor de sanatate asociate mai ales cu batranetea, relateaza medicaldaily.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.