O firma elvetiana ofera o alternativa la stocarea cenusii persoanelor decedate si incinerate. Rudele defunctilor isi pot purta apropiatii pe post de bijuterii. Printr-un procedeu de extragere a carbonului din cenusa, firma poate transforma ramasitele pamantesti in diamante, contra unui pret echivalent cu cel al unei pietre funerare. Firma Algordanza, cu sediul in localitatea elvetiana Chur, este prima din Europa care utilizeaza tehnologia de transformare a cenusii umane in diamante. Potrivit presedintelui firmei, Veit Brimer, publicul elvetian a primit extrem de pozitiv aceasta idee.

"Site-ul nostru este coplesit cu peste 200 de intrebari pe zi", a precizat el. "Niciodata doua diamante nu sunt identice, asa cum nici doua persoane nu sunt identice. Fiecare diamant fabricat de noi serveste ca amintire eterna a unei vieti unice si minunate", se poate citi pe site-ul firmei. Pentru producerea diamantelor sintetice, cenusa umana este purificata, iar apoi incinsa si presurizata pe o perioada de trei-patru saptamani.

"Metoda noastra este identica celei naturale, cu exceptia ca, procesul fiind accelerat, nu dureaza milioane de ani, ci saptamani", a explicat Brimer. "in prezent, chiar si specialistilor le este greu sa diferentieze diamantele naturale de cele artificiale", a precizat el. Diamantele obtinute astfel au o tenta albastra, datorata extragerii prealabile a carbonului din cenusa. Compania ofera mai multe optiuni, de la diamante slefuite la diamante instalate pe o baza de granit sau montate in bijuterii. Preturile pornesc de la 4.500 $ pentru o piatra taiata si slefuita, iar, pentru inca aproximativ 500 $, diamantul poate fi montat intr-un inel de aur.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.