Agentia Americana pentru Controlul Medicamentelor (FDA) a aprobat lansarea pe piata a medicamentului antiretroviral Truvada, primul tratament pentru prevenirea imbolnavirii cu SIDA.

FDA a aprobat medicamentul antiretroviral produs de laboratorul american Gilead Sciences “cu scopul de a reduce riscul de transmitere a virusului HIV la subiectii sanatosi supusi unui risc ridicat de a fi contaminati”.

Truvada, luat zilnic, este destinat "utilizarii in scop profilactic inainte de un contact sexual cu un partener avand virusul HIV (virusul imunodeficientei umane), in combinatie cu practici sexuale sigure, cum ar fi utilizarea prezervativului si de alte masuri de prevenire - screening periodic si tratarea altor boli venerice - pentru a preveni transmiterea HIV la adulti supusi unui risc ridicat de imbolnavire", a spus agentia intr-un comunicat, potrivit evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.