Arheologii sunt convinsi ca au gasit sub o manastire din Florenta, Italia, scheletul lui Lisa Gherardini, care a servit drept model pentru Leonardo da Vinci. Aceasta s-a calugarit la putin timp dupa moartea sotului sau.

Sapaturile de la manastirea Saint Ursula au inceput in 2011. La scurt timp, arheologii au descoperit ceea ce cred ca este mormantul Lisei si au dezgropat un craniu uman, mai multe coaste si vertebre.

Acestia au ramas insa fara fonduri si cercetarile au fost suspendate pentru o perioada, relateaza stirileprotv.ro.

Dupa ce au reusit sa stranga banii necesari continuarii procesului, saptamana trecuta s-au pus din nou pe treaba si au reusit sa gaseasca un schelet uman. Oasele vor fi supuse mai multor teste pentru a afla daca exista vreo legatura intre ele si craniul descoperit anul trecut.

Daca se va dovedi ca scheletul apartine Lisei, specialistii vor incerca sa ii reconstruiasca fata pentru a vedea cat de mult seamana cu tabloul lui Leonardo da Vinci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.