Oamenilor li se spune de obicei ca increderea in sine ii ajuta sa avanseze in cariera, dar cercetatorii britanici au demonstrat contrariul.

„Nu exista cliseu mai mare decat acela ca increderea in sine este un factor-cheie pentru succesul in cariera. E timpul sa spulberam acest mit. De fapt, cu cat ai mai putina incredere in tine, cu atat e mai probabil sa reusesti in cariera”, a declarat Thomas Chamorro-Premuzic, profesor de psihologie a business-ului la Universitatea din Londra.

Explicatia este ca angajatii cu mai putina incredere in sine „digera” mai bine feedback-ul negativ din partea sefilor si a colegilor, accepta criticile si le transforma in invataminte pozitive, scrie gandul.info.

Totusi, britanicii avertizeaza ca aceasta teorie nu se aplica oamenilor cu un nivel al increderii foarte scazut, ci doar cu unul „potrivit de scazut”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.