Speranta de viata a unei persoane poate creste cu 2 ani daca sta jos mai putin de trei ore pe zi, potrivit unui studiu publicat in revista British Medical Journal.

De asemenea, speranta de viata a unei persoane care nu isi petrece mai mult de doua ore pe zi in fata televizorului poate creste cu circa 1,38 ani.

"Rezultatele acestui studiu demonstreaza ca persoanele care stau asezate perioade lungi de timp sau care urmaresc mult timp programele de la televizor, au speranta de viata mai redusa", conform autorilor studiului. Sedentarismul este cunoscut pentru faptul ca favorizeaza diferitele tipuri de diabet, maladiile cardiovasculare si creste mortalitatea generala, conform realitatea.net.

Organizatia Mondiala a Sanatatii ne recomanda, pentru ne mentine sanatosi, cel putin 150 de minute de exercitii fizice moderate sau intense pe saptamana.

Citeste si Riscurile muncii la birou


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.