Cercetatorii au vrut sa afle de ce casatoriile "aranjate" au o rata de succes mai mare decat cele libere.

Se pare ca atunci cand te prefaci sa simti atractie fata de cineva, creste susceptibilitatea fata de farmecele acelei persoane. Un anumit comportament poate sa induca o emotie, in acelasi mod in care o emotie poate sa induca un comporament.

Studiul realizat de Richard Wiseman a testat limitele "teoriei actiunii pozitive". Participantii la studiu au fost invitati la un eveniment de speed dating. O parte dintre ei au primit instructiuni sa se comporte ca si cum ar fi indragositti: sa se tina de mana, sa-si marturiseasca secretele etc.

45% dintre cei care s-au "prefacut" au vrut sa se intalneasca din nou cu persoana cu care au stat de vorba, fata de rata de 20% din randul celor care s-au comportat ca la orice eveniment de speed dating.

"Este o descoperire uimitoare. La fel cum te simti mai fericit doar pentru ca zambesti, cuplurile care se prefac ca sunt foarte apropiate chiar se apropie emotional", a explicat Richard Wiseman pentru medicaldaily.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.