Femeile care isi iau ca animal de companie o pisica se pot imbolnavi pe fond neurologic.

Echipa de cercetatori a Unviersitatii din Maryland, condusa de romanul Teodor Postolache, a lansat un studiu in care explica de ce pisicile isi pot impinge stapenele la sinucidere.

Pisicile sunt purtatoarele unui parazit pe nume Toxoplasma gondii, care se elibereaza din corp via procesului de excretie.

Femeile infectate cu acest parazit sunt de 1,5 ori mai inclinate sa aiba o tentativa de sinucidere decat cele care nu sunt contaminate si se pare ca riscul se mareste pe masura ce cresc nivelurile de anticorpi pentru a lupta impotriva Toxoplasma gondii. Toxoplasmoza a fost asociata cu anumite boli mentale, cum ar fi schizofrenia si schimbarile de comportament.

Doctorul Postolache nu vrea ca studiul sau care a folosit datele a peste 45.000 de femei sa genereze panica in randul iubitorilor de pisici:

"Pe baza acestui studiu, nimeni nu ar trebui sa-si arunce animalul din casa. Dar trebui sa se constientizeze importanta igienei", a explicat cercetatorul roman, citat de wwltv.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.