30.000 de persoane au participat la un studiu care demonstreaza ca impartirea echitabila a sarcinilor casnice aduce pace si armonie in sufletul masculin.

O echipa de sociologi condusa de Jacqueline Scott, Universitatea Cambridge, a strans informatii de la 30.000 de indivizi din suedia, Norvegia, Danemarca, Olanda, Germania, Franta si Marea Britanie, scrie telegraph.co.uk.

Participantii, barbati si femei, au raspuns la un sondaj care continea intrebari despre starea lor mentala dar si despre responsabilitatile lor in casa.

Cercetatorii se asteptau ca in acele cazuri unde barbatii fac mai multe prin casa, femeile sunt mai fericite. Spre surprinderea lor, au descoperit un raport invers. Barbatii sunt mai fericiti atunci cand au mai multe sarcini casnice, in vreme ce femeile nu sunt foarte impresionate.

Nu se stie exact care este motivul pentru care curatenia ii fericeste intr-atat pe barbati. Este posibil ca barbatii sa se simta mai putin vinovati, iar faptul ca nu sunt sacaiti de sotie sau de prietena este un alt factor pozitiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.