Dupa 15 ani de cercetari, povestea tinutului Doggerland a fost prezentata in cadrul Expozitiei Stiintifice de Vara organizata de Royal Society.

Profesorul Richard Bates, de la Departamentul de Stiinte ale Pamantului din cadrul Universitatii St. Andrews din Scotia sustine ca s-au facut de mult timp speculatii cu privire la existenta acestui taram disparut, pe baza osemintelor aduse la suprafata de pescarii din Marea Nordului insa abia acum s-a format o imagine completa a acestui tinut.

"Am putut sa alcatuim un model probabil al florei si faunei sale, sa reconstituim imaginea stravechiului popor care a trait aici si sa incepem sa intelegem cateva dintre evenimentele dramatice care au schimbat acest tinut, inclusiv cresterea nivelului marii si producerea unui tsunami devastator
", a adaugat Richards Bates.

Potrivit cercetarilor intreprinse, relieful tinutului Doggerland era modelat de dealuri si vai, mlastini intinse, lacuri si rauri foarte mari. In prezent sunt analizate si alte dovezi ale prezentei umane in regiune, printre acestea numarandu-se un posibil sit funerar, formatiuni de pietre dispuse dupa un anumit tipar si un urias cimitir al mamutilor, scrie mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.