Fragmente ale unor vase din ceramica, mai vechi cu 2000 de ani fata de descoperirile precedente, au fost găsite în partea de est a Chinei.

Fragmentele au fost descoperite intr-o pestera din provincia Jiangxi si provin din vase de bucatarie folosite de o populatie de nomazi care traiau acum 20 mii de ani. Elel prezinta urme de coacere.

Ele ar fi, potrivit cercetatorilor care au realizat o analiza de datare cu carbon 14, cele mai vechi fragmente de acest tip, dintre toate cele care au fost repertorizate in China, Japonia si in Extremul Orient al Rusiei, scrie mediafax.

Giddeon Shelach, profesor la Universitatea ebraica din Ierusalim, crede ca olaritul ar fi putut sa apara inaintea agriculturii. "Raritatea resurselor le-a determinat pe aceste populatii sa isi dezvolte noi mijloace pentru a-si conserva alimentele", a spus Shelach.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.