O israelianca de origine romana a castigat concursul de frumusete pentru supravietuitoarele Holocaustului.

Hava Hershkovitz, de 79 de ani, a devenit, ieri, castigatoarea finalei controversatului concurs de frumusete Miss Holocaust Survivor (Miss Supravietuitoarea Holocaustului), organizat in Israel, informeaza time.com.

Hava s-a nascut in Romania, de unde a fost deportata in 1941.

Concursul s-a desfasurat in Israel, fapt care a starnit multe controverse. Multe persoane au considerat acest eveniment "insultator" si "macabru" sustinand ca cordarea de note unor femei in varsta pe baza aspectului lor fizic reprezinta o initiativa total nepotrivita.

Organizatorii au respins criticile care le-au fost aduse si sustin ca aspectul fizic reprezinta doar 10% din totalul criteriilor avute in vedere de juriu atunci cand le-au ales pe finaliste. 14 concurente, cu varste cuprinse in intervalul 74 - 97 de ani, care au supravietuit ororilor celui de-Al Doilea Razboi Mondial, au concurat in finala editiei inaugurale a acestui concurs.

"Acest loc este plin de supravietuitori. Am fost puse in centrul atentiei pentru a forta oamenii sa le pese. Nu este usor sa te inscrii la un concurs de frumusete la varsta aceasta, dar am facut-o pentru a le arata tuturor ca stim sa traim", a declarat castigatoarea Hershkovitz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.